03-23-2021, Saat:08:25 PM
Binchotan (備長炭)
![[Resim: NspOWU.jpg]](https://i.imgyukle.com/2021/03/15/NspOWU.jpg)
Binchō-tan (備長炭), beyaz odun kömürü veya binchō-zumi olarak da adlandırılan, geleneksel olarak Japon yemeklerinde kullanılan bir tür odun kömürüdür. Edo Dönemi Genroku çağında, Bichū-ya Chōzaemon (備中屋 長左衛門) adlı bir zanaatkarın onu Tanabe, Wakayama'da üretmeye başlamasıyla kullanımı da başlamıştır. Japonya'da binchō-tan yapmak için kullanılan tipik hammadde meşedir. Özellikle şu anda Wakayama Prefektörlüğü'nün resmi ağacı olan ubame meşesi hammadde olarak kullanılmaktadır.
Binchō-tan siyah kömürden daha serttir ve vurulduğunda metalik bir ses çıkarır. Rüzgar çanları ve bir müzik aleti olan tankin yapımında kullanılmaktadır.
Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
![[Resim: NspOWU.jpg]](https://i.imgyukle.com/2021/03/15/NspOWU.jpg)
Binchō-tan (備長炭), beyaz odun kömürü veya binchō-zumi olarak da adlandırılan, geleneksel olarak Japon yemeklerinde kullanılan bir tür odun kömürüdür. Edo Dönemi Genroku çağında, Bichū-ya Chōzaemon (備中屋 長左衛門) adlı bir zanaatkarın onu Tanabe, Wakayama'da üretmeye başlamasıyla kullanımı da başlamıştır. Japonya'da binchō-tan yapmak için kullanılan tipik hammadde meşedir. Özellikle şu anda Wakayama Prefektörlüğü'nün resmi ağacı olan ubame meşesi hammadde olarak kullanılmaktadır.
Binchō-tan siyah kömürden daha serttir ve vurulduğunda metalik bir ses çıkarır. Rüzgar çanları ve bir müzik aleti olan tankin yapımında kullanılmaktadır.
Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
![[Resim: ICZvsH.jpg]](https://i.imgyukle.com/2020/10/22/ICZvsH.jpg)