Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binchotan (備長炭)
#1
Binchotan (備長炭)

[Resim: NspOWU.jpg]

Binchō-tan (備長炭), beyaz odun kömürü veya binchō-zumi olarak da adlandırılan, geleneksel olarak Japon yemeklerinde kullanılan bir tür odun kömürüdür. Edo Dönemi Genroku çağında, Bichū-ya Chōzaemon (備中屋 長左衛門) adlı bir zanaatkarın onu Tanabe, Wakayama'da üretmeye başlamasıyla kullanımı da başlamıştır. Japonya'da binchō-tan yapmak için kullanılan tipik hammadde meşedir. Özellikle şu anda Wakayama Prefektörlüğü'nün resmi ağacı olan ubame meşesi hammadde olarak kullanılmaktadır.

Binchō-tan siyah kömürden daha serttir ve vurulduğunda metalik bir ses çıkarır. Rüzgar çanları ve bir müzik aleti olan tankin yapımında kullanılmaktadır.

Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
[Resim: ICZvsH.jpg]
[-] 2 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • Toruga, ~Haruna~
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi