Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiritanpo (きりたんぽ)
#1
Kiritanpo (きりたんぽ)

[Resim: apyE0p.jpg]

Türü: Çorba
Çıkış Ülkesi: Japonya
Bölge: Akita Prefektörlüğü
Ana Malzemeler: Pirinç, tatlı miso

Kiritanpo (きりたんぽ), özellikle Akita Prefektörlüğü'nde popüler olan bir Japon yemeğidir. Taze pişmiş pirinç, biraz ezilene kadar dövülür, ardından Japon şişlerinin etrafında silindirler haline getirilir ve açık bir ocakta kızartılır. Daha sonra tatlı miso ile veya çorbalarla birlikte servis edilebilir.

Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
[Resim: ICZvsH.jpg]
[-] 1 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • Toruga
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi