01-02-2021, Saat:04:16 PM
Kiritanpo (きりたんぽ)
![[Resim: apyE0p.jpg]](https://i.imgyukle.com/2021/01/02/apyE0p.jpg)
Türü: Çorba
Çıkış Ülkesi: Japonya
Bölge: Akita Prefektörlüğü
Ana Malzemeler: Pirinç, tatlı miso
Kiritanpo (きりたんぽ), özellikle Akita Prefektörlüğü'nde popüler olan bir Japon yemeğidir. Taze pişmiş pirinç, biraz ezilene kadar dövülür, ardından Japon şişlerinin etrafında silindirler haline getirilir ve açık bir ocakta kızartılır. Daha sonra tatlı miso ile veya çorbalarla birlikte servis edilebilir.
Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
![[Resim: apyE0p.jpg]](https://i.imgyukle.com/2021/01/02/apyE0p.jpg)
Türü: Çorba
Çıkış Ülkesi: Japonya
Bölge: Akita Prefektörlüğü
Ana Malzemeler: Pirinç, tatlı miso
Kiritanpo (きりたんぽ), özellikle Akita Prefektörlüğü'nde popüler olan bir Japon yemeğidir. Taze pişmiş pirinç, biraz ezilene kadar dövülür, ardından Japon şişlerinin etrafında silindirler haline getirilir ve açık bir ocakta kızartılır. Daha sonra tatlı miso ile veya çorbalarla birlikte servis edilebilir.
Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
![[Resim: ICZvsH.jpg]](https://i.imgyukle.com/2020/10/22/ICZvsH.jpg)