Yorumları: 25,734
Konuları: 2,536
Aldığı Teşekkür Sayısı: 7,969 mesajda toplam 11,909 teşekkür aldı.
Ettiği Teşekkür Sayısı: 17,114
Rep Puanı:
135
02-12-2021, Saat:06:25 PM
(Son Düzenleme: 04-23-2021, Saat:08:35 PM, Düzenleyen: Toruga.)
Oh! My Girl!! (オー!マイ・ガール!!) (2008)
Yönetmenler: Hiroshi Yoshino, Mitsuru Kubota
Yapımcılar: Eriko Mikami, Takayuki Akimoto
Bölüm Sayısı: 9
Yayınlandığı Kanal: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Format: Renzoku
Tür: Aile draması
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2008 - 9 Aralık 2008
Yayın Zamanı: Salı 22:00
Reyting Ortalaması: 7.5 (Kanto Bölgesi)
Tema Şarkısı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Oh! My Girl!! (オー!マイ・ガール!!, Ō! Mai gāru!!), NTV kanalında 2008 yılında yayınlanmış bir Japon dizisidir.
Konusu:
Yamashita Koutarou, Kani Books adlı şirkette çalışıyor ve çeşitli haber, röportaj, rapor makaleleri hazırlıyordur. En büyük hayali ise bir yazar olabilmektir. Bunun için kendi çapında cep telefonu romanları yazmaktadır. Annesi ve babası ölünce popüler bir aktris olan kardeşi Oozora Hinako ile bağlarını koparmıştır. Oozora Hinako'nun gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından yine onun gibi popüler bir aktris olan kızı Sakurai Ann, Koutarou'nun karşısına çıkacak ve Koutarou her ne kadar istemese de ona bakmak zorunda kalacaktır.
Oyuncular:
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Yamashita Koutarou)
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Sakurai Ann)
Rosa Kato (Fuji Mineko)
Rie Tomosaka (Makiko Yasuno)
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Ken Ishida)
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Kae Shibuya)
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Yuta Shibuya)
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (Hinako Oozora)
Arata Furuta (Hirofumi Sugawara)
Çeviri: Toruga
Kaynak: Wikipedia, D-Wiki
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Yorumları: 43
Konuları: 0
Aldığı Teşekkür Sayısı: 22 mesajda toplam 27 teşekkür aldı.
Ettiği Teşekkür Sayısı: 9
Rep Puanı:
3
03-23-2021, Saat:08:20 PM
(Son Düzenleme: 03-23-2021, Saat:08:28 PM, Düzenleyen: Toruga.)
İzleme kısmında 6. bölümden sonrası yok. Bu konuda bir bilginiz, ya da yapabileceğiniz bir şeyler var mı acaba?
Rep Puanı:
135
03-23-2021, Saat:08:23 PM
(03-23-2021, Saat:08:20 PM)Eyzün yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.İzleme kısmında 6. bölümden sonrası yok. Bu konuda bir bilginiz, ya da yapabileceğiniz bir şeyler var mı acaba?
Şu anda dizinin çevirisine devam ediyorum, haftada bir bölüm ekleniyor genelde. Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. kontrol edebilirsiniz.
Rep Puanı:
3
03-23-2021, Saat:08:27 PM
(03-23-2021, Saat:08:23 PM)Toruga yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Şu anda dizinin çevirisine devam ediyorum, haftada bir bölüm ekleniyor genelde. Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. kontrol edebilirsiniz.
Anladım. Yapım yılı eski olunca çevrildi zannetmiştim, dikkat etmemişim. Teşekkür ederim.
Rep Puanı:
135
04-09-2021, Saat:06:57 PM
(Son Düzenleme: 04-09-2021, Saat:06:57 PM, Düzenleyen: Toruga.)
Dizi hakkında yorumum, tüm bölümleri izlemeyenler için spoiler içerir.
Diziyi tipik bir aile dizisi olarak değerlendirebiliriz belki ama bence içerisinde fazlası var. Koutarou ve Ann'ın ilişkisi bence başarılı kurulmuş ve her bölümde bu ilişkinin derinleştiğini açıkça görebiliyoruz. Bu dizinin pozitif yönlerinden birisiydi. Koutarou'nun yerine kendimizi koyduğumuzda, artık sevmediği ve görüşmediği sorumsuz üvey kardeşinin kızı olmasını göz önüne alırsak bir anda Ann'ı kabullenmesi mümkün olamazdı. Fakat bu ikili birbirlerini değiştirmeyi başarıyor.
Diziyi aile tarafından çıkaran şey bence Ann'ın oyunculuk yapması ve bu sektörle alakalı durumlar. Ann'ın annesinin saklanıyor olması, skandallar, ajans şirketlerinin yaptıkları ve yapabilecekleri gösterilmiş. Bunlar günümüzde de hala olan şeyler ve sektör hala skandallarla şekillenebiliyor. Burada Riko Yoshida'ya (şimdiki adıyla Ai Yoshikawa) bir parantez açmak istiyorum. Kusursuz oynamış. Hem aile kızını hem de kaprisli çocuk aktris rolünü eksiksiz canlandırmış.
Koutarou'nun karakterini her ne kadar çok da sevemesem de (Ann'ın dediği gibi sürekli sinirli) Hayami Mokomichi rolünde çok başarılıydı. Son bölümdeki performansını ya abartılı bulursunuz ya da şapka çıkarırsınız. Ben ikincisini tercih ediyorum. Ann'la ayrılık sahnesi ve Hinako'ya bağırdığı sahneler çok etkileyiciydi.
Gelelim menajer Minako'ya. Minako da aslında baş karakterlerden birisiydi dizide ve bence Rosa Kato iyi iş çıkarmış. Hikayesine babasının dahil olmasıyla bir bölümde güzel bir baba kız ilişkisi ortaya koyuluyor. Aslında Koutarou ile biraz daha yakınlaşmalarını bekliyordum. Aşk hikayeleri konusunda dizi boyunca çok büyük gelişme olmuyor. Mineko tek taraflı bir aşk yaşıyor gibi bir durum söz konusu. Hatta Koutarou'nun iş yerinde çalışan Yasuno'ya daha meyilli olduğu da söylenebilir. Aşk kapısını önce gösterip sonra bize oradan ekmek vermemeleri açıkçası dizinin eksi yönlerinden birisi.
Genelde ise dizi gayet keyifli başlıyor ve ortalarına kadar da öyle gidiyor. Son bir iki bölüm biraz daha kasvetli diyebiliriz çünkü Ann'ın annesinin dönüşü ve babasının kim olduğunun ortaya çıktığı durumlar var. Sonuna gelirsek aslında bir ayrılıkla biteceğini tahmin etmiştim. Ann'ın Hollywood'a gitme hevesi sürekli gözümüze sokuluyor çünkü. Beklemediğim şey Mineko'nun Koutarou'yla birlikte dizinin sonunda görünmesiydi. Çünkü onun da gitmiş olabileceğini düşünüyordum ama oradan ters köşe yedim. Dizi boyunca aşk konusunu ilerletmeyen senaristler en azından bu ikiliyi birlikte gösterip öyle bitirelim demiş olmalılar. Sonuç olarak sanırım bu ikilinin bir şekilde birbirlerini kabullenip beraber yaşayacaklarını ve mutlu bir sonla bittiğini söyleyebiliriz dizinin.
Ben çevirirken çok keyif aldım, eminim çocuğu olanlar için daha da bir etkileyici olacaktır bu dizi.
Rep Puanı:
3
05-01-2021, Saat:01:39 PM
(Son Düzenleme: 06-14-2021, Saat:10:51 PM, Düzenleyen: Toruga.)
(04-09-2021, Saat:06:57 PM)Toruga yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Dizi hakkında yorumum, tüm bölümleri izlemeyenler için spoiler içerir.
Diziyi tipik bir aile dizisi olarak değerlendirebiliriz belki ama bence içerisinde fazlası var. Koutarou ve Ann'ın ilişkisi bence başarılı kurulmuş ve her bölümde bu ilişkinin derinleştiğini açıkça görebiliyoruz. Bu dizinin pozitif yönlerinden birisiydi. Koutarou'nun yerine kendimizi koyduğumuzda, artık sevmediği ve görüşmediği sorumsuz üvey kardeşinin kızı olmasını göz önüne alırsak bir anda Ann'ı kabullenmesi mümkün olamazdı. Fakat bu ikili birbirlerini değiştirmeyi başarıyor.
Diziyi aile tarafından çıkaran şey bence Ann'ın oyunculuk yapması ve bu sektörle alakalı durumlar. Ann'ın annesinin saklanıyor olması, skandallar, ajans şirketlerinin yaptıkları ve yapabilecekleri gösterilmiş. Bunlar günümüzde de hala olan şeyler ve sektör hala skandallarla şekillenebiliyor. Burada Riko Yoshida'ya (şimdiki adıyla Ai Yoshikawa) bir parantez açmak istiyorum. Kusursuz oynamış. Hem aile kızını hem de kaprisli çocuk aktris rolünü eksiksiz canlandırmış.
Koutarou'nun karakterini her ne kadar çok da sevemesem de (Ann'ın dediği gibi sürekli sinirli) Hayami Mokomichi rolünde çok başarılıydı. Son bölümdeki performansını ya abartılı bulursunuz ya da şapka çıkarırsınız. Ben ikincisini tercih ediyorum. Ann'la ayrılık sahnesi ve Hinako'ya bağırdığı sahneler çok etkileyiciydi.
Gelelim menajer Minako'ya. Minako da aslında baş karakterlerden birisiydi dizide ve bence Rosa Kato iyi iş çıkarmış. Hikayesine babasının dahil olmasıyla bir bölümde güzel bir baba kız ilişkisi ortaya koyuluyor. Aslında Koutarou ile biraz daha yakınlaşmalarını bekliyordum. Aşk hikayeleri konusunda dizi boyunca çok büyük gelişme olmuyor. Mineko tek taraflı bir aşk yaşıyor gibi bir durum söz konusu. Hatta Koutarou'nun iş yerinde çalışan Yasuno'ya daha meyilli olduğu da söylenebilir. Aşk kapısını önce gösterip sonra bize oradan ekmek vermemeleri açıkçası dizinin eksi yönlerinden birisi.
Genelde ise dizi gayet keyifli başlıyor ve ortalarına kadar da öyle gidiyor. Son bir iki bölüm biraz daha kasvetli diyebiliriz çünkü Ann'ın annesinin dönüşü ve babasının kim olduğunun ortaya çıktığı durumlar var. Sonuna gelirsek aslında bir ayrılıkla biteceğini tahmin etmiştim. Ann'ın Hollywood'a gitme hevesi sürekli gözümüze sokuluyor çünkü. Beklemediğim şey Mineko'nun Koutarou'yla birlikte dizinin sonunda görünmesiydi. Çünkü onun da gitmiş olabileceğini düşünüyordum ama oradan ters köşe yedim. Dizi boyunca aşk konusunu ilerletmeyen senaristler en azından bu ikiliyi birlikte gösterip öyle bitirelim demiş olmalılar. Sonuç olarak sanırım bu ikilinin bir şekilde birbirlerini kabullenip beraber yaşayacaklarını ve mutlu bir sonla bittiğini söyleyebiliriz dizinin.
Ben çevirirken çok keyif aldım, eminim çocuğu olanlar için daha da bir etkileyici olacaktır bu dizi. 
Dizinin devam bölümünü sormuştum taaa ne zaman. Şimdi bu yazıyı okumaya geldim de, dizi zaten yokluktan başladığım bir diziydi. Gidişat her ne kadar içime sinmese de menajer kızla öküz dayının arasında olması muhtemel romantik bağ umuduyla devam ediyordum. Araya karışan zaman aşımı ve bu yorumu da görünce zaten iyice kaçmış olan devam etme isteğim hepten gitti. Başka maçlara, aman dizilere artık. Tercihen bol romantizmli olanlarına tabii. 
1 üye bu mesaja teşekkür etti:1 üye bu mesaja teşekkür etti:
• ~Haruna~
|