Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michio Kaku (加來 道雄)
[Resim: Michio_Kaku_in_2012.jpg]

Meslek : New York Şehri Üniversitesi Henry Semat Profesörü

Doğum : 24 Ocak 1947 California

Okuduğu Üniversite : Harvard Unv.(burslu)

Önemli Başarıları;

15 yaşında antimadde üretebilecek bir parçacık hızlandırıcı inşa etmesi.(Harvard Bursunu Kazandırdı)

Süpersicim teorisi, süperkütleçekim, süpersimetri ve hadron fiziği ile ilgili 70’den fazla makale.

Keiji Kikkawa ile Sicim Kuramını bir alan kuramı şeklinde formüle etmesi.

Popüler Bilim alanında 8 adet kitap ve onlarca televizyon yayını.

Aile Hayatı;

Shizue Kaku ile evlidir. Alyson ve Michelle adında iki kızı vardır.

Politik Düşünceleri; 

Nükleer Silahlanmayı kınamaktadır ve Birleşik, tek bir Dünya devleti kurulması taraftarıdır.

Fizik ile ilgili düşünceleri;

Fizik silah yapımı için değil insanlara yardım için kullanılmalıdır

İnsanlar fiziği hayatlarının günlük bi rparçası haline getirmelidir.

Kaynak: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Kendi Yazdığı Kitaplar

Not : Biraz uzun oldu biliyorum ama değerli adminimiz ve moderatörlerimizden konuyu kapatmamalarını rica edeceğim adam önemli bir şahıs, zeki ve durmaksızın çalışıyor ve hatta kitapları Stephen Hawking'inkiler ile yarıştırılıyor(Times tarafından). Olabildiğince yüzeysel yazmaya çalıştım, devamını öğrenmek isteyenler yorumlarda sorularını sorsunlar geri dönerim.
[Resim: 6616C6A09338B91E9106D765B696570E69521088]
Kendisini evren ve fizik ile ilgili belgesellerde görmüştüm. Konu için teşekkürler.^^
[Resim: tPbzUYp.jpg]

Starto <3 Hello! Project <3 48/46 Family
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi