Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japonca'ya Başlıyorum !
Bugün Japonca öğrenmeye başlıyorum. LearNihongo Japonca setini aldım. Sizce Japonca dinlememi geliştirmek için günde kaç saat dinleme yapmalıyım? Anime, anime movie izleyerek dinlememi geliştirmeyi düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum ? Sizin bir öneriniz var mı ?

Sanırım konuyu yanlış yere açtım... Big Grin
夜明けを待っている  虚しく一人きりで・・・

[Resim: Tokyo.jpg?itok=Ye8RV5R1]
Bul
Kendim Japonca öğrenmiyorum, bu yüzden nasıl bir tavsiye verebileceğimden emin değilim. Forumda Japonca öğrenmek ile ilgili içerikler var, onlar daha bilgilendirici olur. Başarılar.^^  smile  

(12-03-2017, Saat:04:35 PM)Tadakuni yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Sanırım konuyu yanlış yere açtım... Big Grin

Ben gerekli yere taşıdım.^^
[Resim: tPbzUYp.jpg]

Starto <3 Hello! Project <3 48/46 Family
[-] 1 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • Tadakuni
Bul
Tabii ki telaffuzları doğru öğrenmek ve kullanımlar için dinleme yapmalısınız. Anime de olur, Japonca konuşulan her tür materyal işinize yarar. Şarkılar, radyo kayıtları, Japon TV kanallarını izlemek (ki bunların altyazılarını okumaya çalışmak da faydalı olur) dinlemeyi kuvvetlendirir. Bence bunun saatini ancak siz belirleyebilirsiniz. Kendinizi sıkmadan olabildiğince dinlemeye çalışın derim.
[Resim: 329784853-1229438487779912-1823916508194868442-n.jpg]
  • Tadakuni
(12-03-2017, Saat:04:40 PM)~Haruna~ yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Kendim Japonca öğrenmiyorum, bu yüzden nasıl bir tavsiye verebileceğimden emin değilim. Forumda Japonca öğrenmek ile ilgili içerikler var, onlar daha bilgilendirici olur. Başarılar.^^  smile  

(12-03-2017, Saat:04:35 PM)Tadakuni yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Sanırım konuyu yanlış yere açtım... Big Grin

Ben gerekli yere taşıdım.^^

Çok teşekkürler ^^ Forumda yeniyim. İçerikleri yeni yeni keşfetmeye başladım. Dediğiniz gibi bir çok yararlı bilgi var.
夜明けを待っている  虚しく一人きりで・・・

Bul
(12-03-2017, Saat:05:24 PM)Toruga yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Tabii ki telaffuzları doğru öğrenmek ve kullanımlar için dinleme yapmalısınız. Anime de olur, Japonca konuşulan her tür materyal işinize yarar. Şarkılar, radyo kayıtları, Japon TV kanallarını izlemek (ki bunların altyazılarını okumaya çalışmak da faydalı olur) dinlemeyi kuvvetlendirir. Bence bunun saatini ancak siz belirleyebilirsiniz. Kendinizi sıkmadan olabildiğince dinlemeye çalışın derim.

Cevabınız için çok teşekkürler. Günde yaklaşık 3 saat anime izliyorum. Ama çok hızlı konuşuyorlar. Hiç bir şey anlamıyorum. İnşallah zamanla gelişir. ^^
夜明けを待っている  虚しく一人きりで・・・

• ~Haruna~
Bul
(12-03-2017, Saat:05:36 PM)Tadakuni yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
(12-03-2017, Saat:05:24 PM)Toruga yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Tabii ki telaffuzları doğru öğrenmek ve kullanımlar için dinleme yapmalısınız. Anime de olur, Japonca konuşulan her tür materyal işinize yarar. Şarkılar, radyo kayıtları, Japon TV kanallarını izlemek (ki bunların altyazılarını okumaya çalışmak da faydalı olur) dinlemeyi kuvvetlendirir. Bence bunun saatini ancak siz belirleyebilirsiniz. Kendinizi sıkmadan olabildiğince dinlemeye çalışın derim.

Cevabınız için çok teşekkürler. Günde yaklaşık 3 saat anime izliyorum. Ama çok hızlı konuşuyorlar. Hiç bir şey anlamıyorum. İnşallah zamanla gelişir. ^^

Rica ederim. Youtube üzerinden Japanese listening yazarsanız da şu şekilde gayet güzel videolar geliyor başlangıç için ideal.

[Resim: 329784853-1229438487779912-1823916508194868442-n.jpg]
  • Tadakuni
Merhabalar, şuanda yeni üye oldum ve buda ilk mesajım, valla ne desem çocukluktan beridir japon hastasıym lakin dillerini öğrenmek 25 yaşımda aklıma geldi smile ben halkla ilişkiler ve reklam bölümü 4 yıllık lisans mezunuyum ve işsizsim, ingilizcem var ve japonca öğrenmek istiyorum son 4 gündür bayağı azimle daldım konuya ama bana ne gibi iş imkanı sağlar alanıma dair; bu arada yanlış yere yazdıysam mazur görün smile
  • alaskadery
Bul
[quote="Subaru STi" pid='147069' dateline='1514498897']
Merhabalar, şuanda yeni üye oldum ve buda ilk mesajım, valla ne desem çocukluktan beridir japon hastasıym lakin dillerini öğrenmek 25 yaşımda aklıma geldi smile ben halkla ilişkiler ve reklam bölümü 4 yıllık lisans mezunuyum ve işsizsim, ingilizcem var ve japonca öğrenmek istiyorum son 4 gündür bayağı azimle daldım konuya ama bana ne gibi iş imkanı sağlar alanıma dair; bu arada yanlış yere yazdıysam mazur görün smile
[/

Bende şuan 24 yaşına giricem ve bende küçük yaştan beri Japonyayı deli gibi merak edip hep sevdim ortaokuldan beri bep Japon Film ve dizilerine merak saldım deliler gibi izledim halen ta izlerim bende yeni yeni Japon dili öğrenmeye başladım. Ve Japonyaya dil okuluna gidip orada iş bulup yaşamak istiyorum şuan tek hedefim ve hayatımın odak noktası bu oldu benim için ??
  • IDPeaceM
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni Japonca Öğrenmeye Başlayacaklara Tavsiyeler Toruga 23 44,323 02-23-2020, Saat:02:34 PM
Son Yorum: Gorukemu
  Trabzonda Japonca JusTiMe 0 2,306 07-22-2016, Saat:03:25 PM
Son Yorum: JusTiMe
  Japonca'da Kanji-Kana Sözlük JusTiMe 0 2,196 07-21-2016, Saat:08:39 PM
Son Yorum: JusTiMe
  Japonca Öğrenmek İstiyorum Aizawa 8 6,862 10-23-2015, Saat:05:51 PM
Son Yorum: Aizawa
  Japonca / İspanyolca? Kurs / Üniversite? Chiyuki 7 4,682 10-23-2015, Saat:10:16 AM
Son Yorum: ds_krtl
  Ankara da japonca öğrenebileceğim yer Kudo_Snichi 1 2,905 04-03-2015, Saat:10:43 PM
Son Yorum: furendoriina
  İzmir'de Japonca Kursu Var mı? ebruss 0 2,490 06-10-2014, Saat:03:36 PM
Son Yorum: ebruss
  İstanbul'da Japonca Kursu Var Mı? SnowyUsagi 1 3,033 06-09-2014, Saat:07:28 PM
Son Yorum: Toruga
  Japonca Öğrenmeye Yeni Başladım Bir Sorum Var otaku-san 7 6,102 09-01-2013, Saat:10:27 PM
Son Yorum: otaku-san
  Japonca Öğrenmek İçin İstek hasokeyk 9 8,508 06-09-2013, Saat:02:36 PM
Son Yorum: RuKitty

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi