Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JATEM'den Eğitim Bursu (Nisan 2015 Dönemi)
JATEM'den Eğitim Bursu (Nisan 2015 Dönemi)

[Resim: h9Xzr7o.jpg]

Japonya-Türkiye Enformasyon Derneği (JATEM) Japonya'da okumak isteyen Türk öğrenciler için yine bir eğitim bursu vermektedir.

Kendilerinin gönderdiği bu mailde tüm detaylar yazmaktadır. Başvuru formları ise mesajın en altındaki linklerde mevcuttur. İlginize teşekkür ederiz.

--- JATEM'den bize gönderilen mail şu şekildedir. ---

JATEM Bursu icin Basvuruda Bulunan Arkadaslarimizin Dikkatine,

Oncelikle basvuru ve sorularin yogunlugundan bircok arkadasimizin sorularina cevaplarimizda gecikme olmakta bu yuzden kusura bakmayin. Asagidaki bilgilerin dikkatlice okunulmasi rica olunur.

JATEM BURS u Japonyanin Kyoto Sehrinde Kyoto Minsai Japanese School da bir yillik Japonca egitimi cercevsinde yurt, part-time is ve yasam konularindaki destegi kapsamaktadir. Bursu kazanan ogrencilerimizin bir yillik egitim ucretinin yaklasik 120 000 Yenlik kismi dernegimiz tarafindan karsilanacak olup bu zaman zarfi icerisinde ogrencilerimizin part-time is bulma, yurt ve Japonyadaki yasamlari ile ilgili her konuda dernegimiz destek olacaktir. Burs Nisan 2015 den bir senelik bir sureyi kapsamaktadir.

Japonyada is konusunda ogrenci vizesi ile ogrencilerimiz haftalik 28 saatlik calisma hakkina sahip olacaklardir. Ucret olarakda islerin icerigine gore saatlik 800-1000 Yen arasinda isler mevcuttur. Kyoto Minsai ye kargo, restoran, uretim firmalrindan calisacak ogrenci istenmektedir. Bu sebeple Minsai de okumakta olan ogrencilerin yuzde doksani bu tip yerlerde calismaktadir. Ancak bu noktada calismak isteyen arkadaslarimizin ilk geldigi gunden itibaren calisabilecekleri sekile bir yanilgi da olmamalarini tavsiye ederiz. Zira gerek Minsai gerekse tarafimizda kendi yerlerinde calistirmak uzere ogrenci isteyen firmalardan cokca talep almaktayiz. Butun ogrencilerimizin dil seviyesi yeterli oldugunda sorunsuz bu yerlerde ise baslayabilirler. Fakat firamlarin ogrencilerimizi kabu gormeleri icin dil yeterligi etken olarak en onde gelmektedir.Minimum gunluk konusma seviyesi, en azindan verilecek komtalari anlayacak seviyede olan arakaslarimizin sorunsuz bu islere kabul edilecegine eminiz. Japonca dil seviyesi yeterli olmayan arkadaslarimizin en ay az uc aylik dil egiitiminden sonra bu tip yerlerde ise baslayacak seviyeye geleceklerdir. Bu yuzden is konusunda daha dikkatli dusunulmesi ve en azindan okula baslayacaklari sureye kadar Japonca calismalar tavsiye edilir. Zira calismak isteyen arkadaslarimiz calsicak eleman isteyen firmalar tarfindan is icin gorusmeye alinacaktir. Suan Jatem tarafndan bursla Minsaide Ekim 2014 itibari ile Minsaide egitim gormekte olan alti arkadaslarimizin tumu dil yeterligi oldugundan part-time ise baslamislardir.

Yurt olarak Kyoto Minsai in yurltarinda kalinmasi konusunu iliskin butun arkadaslarimiza yeterli yurtlar mevcuttur. Gerek iki kisilik gerek tek kisilik esyali odalarda sorunsuz vardiginniz ilk gunden itibaren gecebilirsiniz. Fiyatlari 22 000 den baslamaktadir. Yurt giris ucreti, esya (dolap, masa, perde, yatak vb) ve kaza sigortasi olarak kisi basi 30000 Yen ve alti aylik pesin alinacaktir. Bunlar haricinde ogrencilerimiz kendi cabalari ile baska konaklama yerleri kendi baslarina bulmakta serbestldirler.

Dil ogrenimi icin okulda egitim sabahci ve oglenci olmak uzere ogrencilerin seviylerine gore pazartesiden cumaya hergun, gunluk dort saat olarak dersler verilmektedir. Okuldan artan zamanlarda ogrencilerimiz yeterli calisma ve ders icin vakti olacaktir. Ogrencilerimiz ilk olarak Japonca seviye testinin ardindan, seviyelerine gore siniflara ayrilacaklardir. Her sinifin bir sinif ogretmeni olup gerek ogrencilerimize ders gerekse diger konularda destek vereceklerdir.

Odeme konusunda daha oncede belirtildigi gibi vize basvurusundan once 30 000 yeni formlari eksizlsiz doldurup Kyoto Minsai e ye banka havalasi ile yollacaktir. Bu islemin 2015 Ocak sonuna kadar tamamanlamsi gerekmektedir. Bu asamadan sonra vize islemlerine baslanip yaklasik Mart ayi sonunda ogrencilerimizin vizeleri ciktikitan sonra kendilerine vizenin ciktigi Kyoto Minsai tarafindan bildirilecek ve odemenin geri kalani olan 550 000 yenlik kismi icin odeme istencektir. Odeme Mart 15 i son gun olup, odeme tamamlandiktan sonra ogrencilerimize vizenin asli posta ile yollacancaktir. Vize evragi eline gecen arkadslarimiz Istanbul yada Ankardaki daki Japon Buyuk Elciliginden bu vizelerei pasaportlarina isletip kendi cabalari ile belirtilecek gune kadar Kyoto ya gelmeleri gerekecektir.Ucak bilgilerini kesinlikle Kyoto Minsai e onceden bildirmeleri rica olunur.

Odeme sekli olarak burslu ogrencilerimize taksit sozkonusu olayip, SADECE japonca egitimi almis yada halen universite yada bir Japonca okulunda dil egitimi almakta, belli bir japnca seviyesine sahip olan arkadaslarimiz icin taksit konusunda ozel olarak durumlari gozden gecirilerektir. Hicbir sekilde odeme konusnda JATEM ile ogrencilerimiz muattap olmayacak, butun odeme konularinda ogrencilerimiz Kyoto Minsai ile muattap olacaktir. Burs suresi bir yil olup ikinci yil icin hak kazanan arkadaslarimiz gene okul ve dernegimiz tarafindan belirlenecektir. Belirlenen arkadaslarimiz ayni sartlarda ikinci yilki egitimlerine devam edebileceklerdir.

Konu ile ilgili arkadaslarimizin ekteki formlari ve anketi eksiksiz doldurup tarfimiza e-posta ile yollamalari rica olunur. Yollanan formlar icinde burs kazanan arkadaslarimiz ile direk gorusulenecektir.

Burs ile ilgilnen arkadaslarimzin ekdeki formlari doldurup Kasim 28 Cuma gunune kadar tarafımıza iletmeleri rica olunur.

Saygilarimizla
Cem Sakar

JAPON-TURK ENFORMASYON MERKEZi/JATEM

Başvuru Formları

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. / Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
[Resim: 329784853-1229438487779912-1823916508194868442-n.jpg]
Önümüzdeki sene başvurmayı düşündüğüm, burs. Avantajlarından en güzeli, çalışma imkanı veriyorlar. Bazı burslar böyle bir davranışı hoş karşılamıyor ama sağolsunlar, bu sayede part-time bir işte çalışarak bir çok artısı olarak bize geri dönüşü olacaktır. Başvuru konusunda şüpheleri olan arkadaşlar varsa, açıkcası hiç düşünmesin derim. Böyle fırsatlar ayağa çok kolay gelmiyor.
[Resim: 4LadWsY.gif]

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.|| Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. || Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Burs çalışmalarının devamı dileğimle.2016 yılı için devam ettiği takdirde(umarım eder)kesin başvurmayı planlıyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  JATEM Japonca Eğitim Programı (JEP) 2019 Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim Alımları İle İlgili Duyuru Toruga 3 6,470 10-20-2018, Saat:04:20 PM
Son Yorum: Tessaiga
  2017 Ekim JATEM Japonca Eğitim Programı İle llgili (JEP) Toruga 0 2,034 04-21-2017, Saat:09:33 PM
Son Yorum: Toruga
  JATEM Bursu 2015 Ekim Alımları Toruga 0 1,896 04-23-2015, Saat:11:04 AM
  JATEM ve Japan-Fans'dan Japonca Anketi Toruga 0 1,425 02-21-2015, Saat:03:57 PM
  JATEM'den Japonca Eğitim Bursu (Sonuçlandı) Toruga 17 15,066 11-09-2014, Saat:09:47 PM
  Japonya-Türkiye Enformasyon Merkezi (JATEM)'den Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Toruga 0 4,830 11-21-2013, Saat:07:21 PM
  Japonya-Türkiye Enformasyon Merkezi (JATEM)'den Ticari Girişimcilere Destek Toruga 0 2,103 11-19-2013, Saat:06:46 PM
  Japonya-Türkiye Enformasyon Merkezi (JATEM)'den Öğrenci Danışmanlığı Desteği Toruga 0 2,430 11-16-2013, Saat:07:14 PM
  Japonya-Türkiye Enformasyon Merkezi (JATEM) Nedir? Amaçları ve Faaliyetleri Nelerdir? Toruga 0 6,336 11-16-2013, Saat:07:08 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi