Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katana (刀)
#1
Katana (刀)

[Resim: 799px-Katana_Masamune.jpg]

Tür: Kılıç
Çıkış Noktası: Japonya
Üretimi: Muromachi dönemi (1392–1573) - günümüz
Bıçak Uzunluğu: Yaklaşık 60–73 cm (23.6–28.7 in)

Katana (刀), geleneksel Japon kılıçlarından (日本刀, nihonto) birisidir. Feodal Japonya'da samuray sınıfı tarafından kullanılırdı. Bu nedenle "samuray kılıcı" olarak da anılır.

Çeviri: Toruga
Kaynak: Wikipedia
[Resim: xPdeGf.jpg]
Cevapla
#2
[Resim: katana10.jpg]

[Resim: Katana.jpg]

[Resim: practical-katana.jpg]
[Resim: xPdeGf.jpg]
Cevapla
#3
kılıca bakıp, bunları görmemek olmaz. çeliğin dövülmesini izlemek bana her zaman zevk vermiştir. zahmetide korkutur tabi. Idea şimdi düşündümde, çok pahalıdır o be. Big Grin
[Resim: 799px-Katana_Masamune.jpg]
Bul
Cevapla
#4
Yapımı çok zor ya. Aynı zannediyoruz ama onlarca çeşidi var. Ucunun alaşım şekilleri ve çeşitleri çok farklı. Büyük emek...
[Resim: QOJ7evi.png]
Cevapla
#5
Dediğim uzunca şu:

[Resim: 1135606994e90780154409.jpg]

Maru: En ucuz imalat, nadiren tanto veya ko-vakizaşi imalatında kullanılırdı. Bu basit bıçakların sertliği yüzey boyunca farklılık göstermezdi.
Kobuse: Basit bıçak imalatı, ucuzluğu nedeniyle büyük askeri çatışmalardaki yüksek malzeme gereksiniminin maliyetini düşürmek amacıyla II. Dünya Savaşı'na kadar kullanıldı.
Honsanmayi: En genel imalat çeşididir. Bıçağın kenarları kabuk demir tarafından korunmaktadır. Bıçağın arka kısmının ayrıca sertleştirilmemiş olması sebebiyle kırılmaya karşı dayanıklıdır. Bazı eski bıçak örnekleri hâlâ dövüş izlerini taşır.
Şihozume: Honsanmayiyi andırır ama arka destek eklenmiştir. Sadece bıçağın arka kısmını sert demir korur. Oldukça ender rastlanan bir çeşittir.
Makuri: Sert çelik gövde ile çevrelenmiş demir iç çekirdekten oluşan basit bir tasarımdır. İki tip çelik kullanarak imal edilir. Biri diğerine göre daha fazla katlanır ya da daha az karbon içeriğe sahiptir. İki kısım da layıkıyla katlandığında “U” şeklinde bükülür ve yumuşak kısım sert parçanın içine yerleştirilir. Uzun kılıç şekline gelene kadar çekiçle dövülür. Bu işlem bittiğinde iki ayrı çelik parçası bir bütün haline gelir fakat sertlik farklılığını hâlâ korumaktadır.
Variha Tetsu: Esneklik sağlayan basit bir tasarım. İyi katana ve vakizaşilerin büyük çoğunluğu bu tiptedir.
Orikayeşi Sanmayi Honsanmayi metodunun basitçe geliştirilmiş hâlidir.
Gomayi: Sert demir çekirdeği kaplayan demir katmana sahip sıradışı bir tasarım çeşididir. Son olarak yüksek karbon çelik ile kaplanır.
Soşu Kitaye: 7 çeşit çelik alaşımı kullanılan sıradışı metodlardan birisidir. Bu imalat tekniği demirci Masamune tarafından kullanılır ve üstün iş olarak kabul edilirdi.

(Kaynak: Wikipedia)
[Resim: QOJ7evi.png]
Cevapla
#6
Bazı insanlar bu kılıçların ruhu olduğuna inanıyo. Katılmıyorum böyle saçma birşeye ama kılıç sanki konuşur gibi duruyo. belki de onca emeğin getirisidir bu.
[Resim: Lwavefinger.gif]
Bul
Cevapla
#7
Saçma bir şey diyerek o kültüre hakaret etmiş oluruz ama. Ruhu olmasından kasıt şudur; iyi bir savaşçının kılıcının ruhu da savaşçıdır. Türk geleneklerinde de var buna benzer şeyler...
[Resim: QOJ7evi.png]
Cevapla
#8
Bu kılıçtan istiyorum Tongue
[Resim: LCqE5.gif]

I'll eat you♥....

Cevapla
#9
Evet ben de orijinal ve kaliteli bir katana istiyorum. Japonya'ya gidecek olan varsa nolur getirsin, parasını hallederiz. Big Grin Big Grin
[Resim: QOJ7evi.png]
Cevapla
#10
Katana'yı havaalanından geçirmek sorunmuş diye biliyorum.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi