Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Takoyaki (たこ焼き / 蛸焼)
#1
Takoyaki (たこ焼き / 蛸焼)

[Resim: J7Jr9M.jpg]

Türü: Aperatif veya Meze
Çıkış Ülkesi: Japonya
Çıkış Bölgesi: Osaka
Ana Malzemeler: Hamur, ahtapot, tempura parçacıkları (tenkasu), zencefil turşusu, yeşil soğan, takoyaki sosu (mayonezli), yeşil laver (aonori)
Çeşitlilik Gösterdiği Bölgeler: Tayvan mutfağı

Takoyaki (たこ焼き veya 蛸焼), buğday unundan yapılmış bir hamurdan hazırlanan ve özel kalıplanmış bir tavada pişirilen top şeklinde bir Japon atıştırmalık veya mezedir. Genellikle doğranmış ahtapot (tako), tempura parçacıkları (tenkasu), zencefil turşusu (beni shoga) ve yeşil soğan (negi) ile doludur. Toplar takoyaki sosu (Worcestershire sosuna benzer) ve mayoneze bulanır. Daha sonra üzerlerine yeşil laver (aonori) ve kuru palamut (katsuobushi) serpilir.

Yaki kelimesi, Japon mutfağında pişirme yöntemlerinden biri olan, 'kızartmak veya ızgara yapmak' anlamına gelen yaku (焼 く) 'dan gelir ve okonomiyaki ve ikayaki (diğer ünlü Osakan yemekleri) gibi diğer yemeklerin adlarında da bulunur.

Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
[Resim: Qxpk4x.jpg]
[-] 2 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • Toruga, ~Haruna~
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi