Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり)
#1
Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり)

[Resim: zBUHG9.jpg]

O-nigiri (お握り, 御握り, おにぎり), aynı zamanda o-musubi (お結び, おむすび), nigirimeshi (握り飯, にぎりめし), pirinç topu isimleriyle de bilinen, genellikle noriye (deniz yosunu) sarılı olan beyaz pirince üçgen veya silindir şekil verilmesiyle elde edilen bir Japon yemeğidir. Geleneksel olarak bir onigiri, turşu ume (umeboshi), tuzlanmış somon, katsuobushi, kombu, tarako veya doğal koruyucu olarak başka bir tuzlu veya ekşi bileşenle doldurulur. Japon marketlerinin çoğu onigiri'lerini çeşitli dolgular ve lezzetlerle bulundurmaktadırlar. Sadece onigiri satan özel dükkanlar bile yer almaktadır. Japonya'daki bu eğilimin popülerliğinden dolayı, onigiri dünya çapında Japon restoranlarında da popüler bir üründür.

[Resim: bL40fx.jpg]

Kamakura, Kanagawa Prefektörlüğü'nde bir dükkanda onigiriler

Genel algı böyle olmasına rağmen, onigiri bir sushi biçimi değildir ve nigirizushi veya sadece nigiri olarak adlandırılan sushi türü ile karıştırılmamalıdır. Onigiri sade pilav ile (bazen hafif tuzlu) yapılırken, sushi sirke, şeker ve tuzla hazırlanmış bir pilav ile yapılmaktadır. Onigiri, pirinci koruyup aynı zamanda yemesi kolay ve portatif bir hale getirirken, sushi balıkları korumanın bir yoludur.

Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia
[Resim: e4815b681e0f7426e17a1f9857985085.jpg]
[-] 2 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • Toruga, ~Haruna~
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Onigiri Tarifi aybüke* 25 48,151 10-13-2015, Saat:04:05 PM
Son Yorum: esra8

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi