Japan-Fans / Japonya Hakkında Her Şey!
Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり) - Baskı Önizleme

+- Japan-Fans / Japonya Hakkında Her Şey! (http://www.japan-fans.com)
+-- Forum: Japonya (http://www.japan-fans.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: J-Cuisine (Japon Mutfağı) (http://www.japan-fans.com/forumdisplay.php?fid=74)
+--- Konu Başlığı: Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり) (/showthread.php?tid=16678)



Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり) - Bessie. - 05-25-2019

Onigiri (お握り/ 御握り/おにぎり)

[Resim: zBUHG9.jpg]

O-nigiri (お握り, 御握り, おにぎり), aynı zamanda o-musubi (お結び, おむすび), nigirimeshi (握り飯, にぎりめし), pirinç topu isimleriyle de bilinen, genellikle noriye (deniz yosunu) sarılı olan beyaz pirince üçgen veya silindir şekil verilmesiyle elde edilen bir Japon yemeğidir. Geleneksel olarak bir onigiri, turşu ume (umeboshi), tuzlanmış somon, katsuobushi, kombu, tarako veya doğal koruyucu olarak başka bir tuzlu veya ekşi bileşenle doldurulur. Japon marketlerinin çoğu onigiri'lerini çeşitli dolgular ve lezzetlerle bulundurmaktadırlar. Sadece onigiri satan özel dükkanlar bile yer almaktadır. Japonya'daki bu eğilimin popülerliğinden dolayı, onigiri dünya çapında Japon restoranlarında da popüler bir üründür.

[Resim: bL40fx.jpg]

Kamakura, Kanagawa Prefektörlüğü'nde bir dükkanda onigiriler

Genel algı böyle olmasına rağmen, onigiri bir sushi biçimi değildir ve nigirizushi veya sadece nigiri olarak adlandırılan sushi türü ile karıştırılmamalıdır. Onigiri sade pilav ile (bazen hafif tuzlu) yapılırken, sushi sirke, şeker ve tuzla hazırlanmış bir pilav ile yapılmaktadır. Onigiri, pirinci koruyup aynı zamanda yemesi kolay ve portatif bir hale getirirken, sushi balıkları korumanın bir yoludur.

Çeviri: Bessie.
Kaynak: Wikipedia